Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet flintstek med spicy coleslaw

Podcast-episode: Campaign soudcloud block Grilling

Grillet flintstek med spicy coleslaw

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 stk. flintstek
  • 3 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til pensling

Spicy coleslaw:

  • 1 stk. spisskål
  • 0,5 stk. frisk ananas
  • 2 stk. vårløk
  • 2 dl lettrømme
  • 2 ss majones
  • 1 ss chilipaste (sambal oelek)
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 0,25 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Perfekt grillet flintstek er kjempegodt og sammen med spicy coleslaw med ananas og vårløk blir det mat man husker. Snitt flintstekene i svorsiden for å unngå at de krøller seg under grilling.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 stk. flintstek
  • 3 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til pensling

Spicy coleslaw:

  • 1 stk. spisskål
  • 0,5 stk. frisk ananas
  • 2 stk. vårløk
  • 2 dl lettrømme
  • 2 ss majones
  • 1 ss chilipaste (sambal oelek)
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 0,25 ts salt

Slik gjør du

1. Snitt spisskål i tynne strimler. Bruk gjerne en ostehøvel eller grønnsaksskreller til denne jobben. Skjær ananas i små terninger og finsnitt vårløk. Bland sammen en dressing av rømme, majones, sambal oelek, sitronsaft og bladpersille i en middels stor bolle. Smak til med salt og pepper. Vend kål, ananas og vårløk i dressingen. 

2. Tørk av flintstekene med litt kjøkkenpapir.

3. Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden/svoren på flintstekene, slik at de ikke krøller seg under grilling.

4. Krydre med salt og pepper eller krydder etter egen preferanse. Pensle flintsteken med litt olje på begge sider.

 

Mange liker å krydre flintstekene med litt ekstra smakfullt krydder. Erstatt da salt og pepper med krydderblandingen du skal bruke. Krydderblandinger inneholder som oftest både salt og pepper. Har du en ferdig marinert flintstek, trenger du som oftest ikke å ha på ytterligere med krydder.

 

5. Grill flintstekene på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge, sett om mulig på lokk og grill i ytterligere 10-15 minutter. Snu ofte for jevnt resultat. Pensle eventuelt med en grillsaus eller glaze når det nærmer seg servering.

 

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

 

6. Del flintstekene i 2 eller 4 stykker og spis dem som biff, eller skjær den i skiver som en stek.

Server flintsteken med spicy coleslaw og gjerne bakt potet og mais.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 00:57:54