Grillede blåskjell med chili og kokos

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Blåskjell er herlig sommermat, og kan utmerket godt tilberedes på grillen. Vi har laget en variant med chili og kokosmelk, som er helt nydelig. Server med ferskt brød til å dyppe i sausen.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 1 stk. løk
  • 4 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 50 g frisk ingefær
  • 4 båter hvitløk
  • 2 stk. rød chili
  • 2 ss smør
  • 0,5 flaske hvitvin
  • 8 dl kokosmelk
  • 2 stk. vårløk
  • 1 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Stell skjellene. Skrubb dem om nødvendig med stålbørste og fjern byssustråden. Legg i rent, kaldt vann i minst 30 minutter.
  2. Finhakk løk, selleri, ingefær, hvitløk og halvparten av chilien. Skjær resten av chilien i tynne ringer.
  3. Sett en vid kjele på grillen og smelt smør.  Tilsett de finhakkede grønnsakene og fres dem til de er myke og blanke. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve. 
  4. Tilsett blåskjell og kokosmelk og vend dem inn i grønnsaksblandingen. Kok opp, sett på lokk og la skjellene dampe til de åpner seg - ca 5-6 minutter. Rist litt på kjelen innimellom.
  5. Finsnitt vårløk og dryss over skjellene sammen med chiliringer og koriander. Smak til med litt salt og pepper.

Server blåskjellene med ferskt, godt brød og gjerne litt sitron eller lime å presse over skjellene.