Gresskarsalat med speket andebryst
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En enkel og elegant salat med gresskar og frisk grønnkål. Sammen med delikate skiver av speket andebryst, granateple og en søt dressing blir dette en deilig liten koserett.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. speket andebryst -
1 stk. hokkaidogresskar -
0,5 stk. flaskegresskar -
1 båt hvitløk -
2 ss nøytral olje -
revet skall av
1 stk. sitron -
1 ts salt -
100 g grønnkål -
2 ss hakkede hasselnøtter -
2 ss hakkede mandler -
1 stk. granateple
Dressing:
-
2 ss olivenolje -
1 ts honning -
1 ts grov sennep -
0,25 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 230°C.
- Del gresskarene i to og skrap ut frøene. Skjær gresskarene i ca. 1 cm tykke skiver. Legg bitene i en bolle.
- Finhakk eller riv hvitløk og bland med olje, sitronskall og salt. Hell blandingen over gresskarene og bland godt sammen. Fordel skivene på et bakepapirkledd stekebrettet. Sett brettet midt i ovnen og stek gresskarbitene til de har fått en fin, mørk gyllen farge. Sjekk at de er helt møre.
- Skyll grønnkål godt i kaldt vann. Fjern den tykke stilken og riv grønnkålen i mindre biter.
- Grovhakk nøtter og mandler. Varm en stekepanne, og rist nøtter og mandler i pannen til de har fått en fin farge.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
- Fordel grønnkål på fire tallerkener eller et stort fat. Legg gresskarskiver over. Dryss over ristede nøtter, dressing og granateplekjerner. Skjær tynne skiver av andebryst og legg pent rundt.
Speket andebryst fås kjøpt i velassorterte matbutikker. Har du tid, så lag dem selv. Her har du oppskriften på speket andebryst.