Gresskarhummus

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gresskar gir flott farge og setter en nydelig søtlig smak på denne hummusen. Server den til grillet kjøtt eller som dip til ferskt brød og grønnsaker.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g gresskar
  • 400 g hermetiske kikerter
  • 3 ss tahini
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt koriander
  • saft av 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Skrell gresskar og skjær det i grove terninger. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olje, krydre med salt og pepper. Stek gresskarbitene i ovn på 180 °C til de er møre, ca.15 minutter. 
  2. Kjør bakt gresskar, godt avrente kikerter, tahin, olje, sitronsaft og krydder raskt sammen i en foodprosessor. Smak eventuelt til med litt mer sitronsaft og litt salt og pepper.
  3. Ha hummusen i en vid skål. Bruk en skje for å gjøre den litt flat på toppen, og drypp gjerne litt olje over, eventuelt også litt paprikapulver som pynt. 

Hummusen kan serveres som tilbehør til grillet kjøtt og fisk, og kan også serveres som dip til ferskt brød og kokte og rå grønnsaker.