Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Frikadeller med salat,rødbeter og glaserte nøtter

Ingredienser

velg antall porsjoner

Frikadeller:

  • 600 g kjøttdeig , gjerne en blanding av svin og storfe
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 3 ss hvetemel
  • 1,5 dl øl gjerne alkoholfritt
  • 2 ss smør til steking

Salat:

  • 100 g pistasjnøtter
  • 2 ss flytende honning
  • 2 pk blandet babybladsalat (à 65 g)
  • 250 g ferdigkokt rødbete
Del

Frikadeller med salat, rødbeter og glaserte nøtter

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Danskene elsker sine frikadeller og det gjør vi også! Her serverer vi de saftige "kjøttkakene" med en frisk salat, kokte rødbeter og glaserte nøtter. Super hverdagsmiddag!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner

Frikadeller:

  • 600 g kjøttdeig , gjerne en blanding av svin og storfe
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 3 ss hvetemel
  • 1,5 dl øl gjerne alkoholfritt
  • 2 ss smør til steking

Salat:

  • 100 g pistasjnøtter
  • 2 ss flytende honning
  • 2 pk blandet babybladsalat (à 65 g)
  • 250 g ferdigkokt rødbete

Slik gjør du

1. Ha kjøttdeigen i en bolle og tilsett mel, løk, salt og pepper. Arbeid dette inn i farsen. Tilsett egg og kna det godt inn. Spe så med øl til en smidig farse.

2. Form halvstore, litt ovale frikadeller med en skje. Smelt smør i en stekepanne og stek frikadellene gyllenbrune på alle sider. La dem ettersteke en stund på lav varme, slik at de blir helt gjennomstekte.

3. Rist pistasjenøtter noen minutter i en varm stekepanne, og ha i honning. Rør rundt slik at nøttene dekkes av honningen. 

4. Vask salat og tørk den godt. Del rødbete i båter og legg dem over salaten. Strø de glaserte nøttene over.

Server saftige frikadeller med salat, rødbeter og glaserte nøtter. Kokt potet og fløtesaus smaker også godt til.

Frikadellene kan lages i større porsjoner og fryses ned. Da er det bare å tine og varme frikadellene i panne eller ovn når du får lyst på dem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB11 04.12.2022 05:18:01