Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flintstek

Flintstek med tomatsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. marinert flintstek

Tomatsalat:

  • 4 stk. tomat , i skiver
  • 1 ss frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1063 kcal
Fett 78 g
Protein 86 g
Karbohydrater 3 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Flintsteken er både saftig og smakfull. Husk å snitte svoren, så kjøttet ikke vrir seg under steking.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. marinert flintstek

Tomatsalat:

  • 4 stk. tomat , i skiver
  • 1 ss frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1063 kcal
Fett 78 g
Protein 86 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

  1. Lag små snitt i svoren, slik at den ikke vrir seg når den ligger på grillen.
  2. Grill flintstek på direkte varme i ca. 2 minutter på hver side, legg den over på indirekte varme og grill videre i 15-20 minutter. Snu den ofte mot slutten. La den hvile 10 minutter før du skjærer i den. 
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
  1. Kutt tomat i skiver og legg på en serveringstallerken sammen med flintsteken. 
  2. Grovhakk rosmarin og dryss over flintseken sammen med salt, pepper og olivenolje.
  3. Del flintsteken i 2 eller 4 stykker og spis den som en biff, eller skjær den i skiver som en stek.

Server saftig grillet flintstek med en frisk salat med asparges, coleslaw eller en spennende ananassalsa!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB13 08.10.2024 01:27:23