Flintstek med tomatsalat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Flintsteken er både saftig og smakfull. Husk å snitte svoren, så kjøttet ikke vrir seg under steking.

Ingredienser

  • 1 stk. marinert flintstek

Tomatsalat:

  • 4 stk. tomat , i skiver
  • 1 ss frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Lag små snitt i svoren, slik at den ikke vrir seg når den ligger på grillen.
  2. Grill flintstek på direkte varme i ca. 2 minutter på hver side, legg den over på indirekte varme og grill videre i 15-20 minutter. Snu den ofte mot slutten. La den hvile 10 minutter før du skjærer i den. 
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
  1. Kutt tomat i skiver og legg på en serveringstallerken sammen med flintsteken. 
  2. Grovhakk rosmarin og dryss over flintseken sammen med salt, pepper og olivenolje.
  3. Del flintsteken i 2 eller 4 stykker og spis den som en biff, eller skjær den i skiver som en stek.

Server saftig grillet flintstek med en frisk salat med asparges, coleslaw eller en spennende ananassalsa!

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.