Fivespice-ribbe med rødkålsalat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kinesisk fem-krydder består som oftest av kanel, koriander, laurbær, stjerneanis og allehånde. Med andre ord mange gode smaker som vi forbinder med jul her i Norge. Denne ribba smaker kjempegodt! 

Ingredienser

porsjoner

Ribba:

  • 2 kg ribbe
  • 4 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ts salt
  • 4 ss eplecidereddik
  • 1 dl vann

Rødkålsalat:

  • 1 ts fennikelfrø
  • 2 stk. hel kardemomme
  • 0,5 ts korianderfrø
  • 3 stk. stjerneanis
  • 5 dl eplemost
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts malt nellik
  • 450 g rødkål
  • 1 ts sesamfrø
  • 2 ss frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær av svoren på ribba, behold mest mulig av fettet.
  2. Skjær av bena på ribba.
  3. Rut fettet på ribba med en skarp kniv, ca. 5 mm. store ruter. Bland krydder, sukker, salt og eddik, og gni ribba godt inn med blandingen.
  4. Legg ribba i en ildfast form med fettsiden opp. Hell vann i formen og sett den i stekeovn på 125°C i ca. 2 timer. Ribba skal få en fin mørk farge.
  5. Stek de hele krydderne i en kjele på middels varme til det dufter deilig av krydder. Tilsett eplemost, soya, brunt sukker og malt nellik i kjelen. Kok denne blandingen til den tykner og får sirupskonsistens. Sil og avkjøl.
  6. Strimle rødkål og ha i en bolle. Hell i sirup og bland godt. 
Blir sirupen for tykk kan du spe den ut med litt soya.