Fivespice-ribbe med rødkålsalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kinesisk fem-krydder består som oftest av kanel, koriander, laurbær, stjerneanis og allehånde. Med andre ord mange gode smaker som vi forbinder med jul her i Norge. Denne ribba smaker kjempegodt!
Ingredienser
porsjoner
Ribba:
-
2 kg ribbe -
4 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding) -
4 ss brunt sukker -
2 ts salt -
4 ss eplecidereddik -
1 dl vann
Rødkålsalat:
-
1 ts fennikelfrø -
2 stk. hel kardemomme -
0,5 ts korianderfrø -
3 stk. stjerneanis -
5 dl eplemost -
3 ss soyasaus -
1 ss brunt sukker -
1 ts malt nellik -
450 g rødkål -
1 ts sesamfrø -
2 ss frisk koriander
Slik gjør du
- Skjær av svoren på ribba, behold mest mulig av fettet.
- Skjær av bena på ribba.
- Rut fettet på ribba med en skarp kniv, ca. 5 mm. store ruter. Bland krydder, sukker, salt og eddik, og gni ribba godt inn med blandingen.
- Legg ribba i en ildfast form med fettsiden opp. Hell vann i formen og sett den i stekeovn på 125°C i ca. 2 timer. Ribba skal få en fin mørk farge.
- Stek de hele krydderne i en kjele på middels varme til det dufter deilig av krydder. Tilsett eplemost, soya, brunt sukker og malt nellik i kjelen. Kok denne blandingen til den tykner og får sirupskonsistens. Sil og avkjøl.
- Strimle rødkål og ha i en bolle. Hell i sirup og bland godt.
Blir sirupen for tykk kan du spe den ut med litt soya.