Dalgona med solbær

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Superenkel
Tid
Under 20 min

Du har kanskje allerede sjekket ut den populære Dalgona kaffen, men hva med denne varianten med solbærsmak? Perfekt om du ikke liker kaffe! 

Ingredienser

  • 1 pk Solbærtoddy (pulver)
  • 2 dl kremfløte
  • 10 stk isbiter
  • 6 dl melk

Solbærsirup

  • 1 stk Solbærtoddy (pulver)
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl vann

Pynt

  • 0,5 ts frysetørkede bringebær

Slik gjør du

  1. Lag sirup ved å ha solbærpulver, sukker og vann i en kjele. Kok opp og la småkoke i ca. 15 minutter. Avkjøl helt. Har den ikke blitt tykk nok kan du koke den i et par minutter til. 
  2. Ha solbærpulver i en bolle. Om du vil pynte kanten av glasset tar du litt vann på fingeren og rundt toppen av glasset. Dypp det ned i pulveret for å få en fin kant.
  3. Ha kremfløte i bollen og pisk til en myk og kremete konsistens. 
  4. Ha isbitene i glasset og fyll på melk.
  5. Bruk en skje og legg solbærkremen på toppen av melken.
  6. Pynt med solbærsirup og eventuelt frysetørkede bringebær. 

Dalgonadrikk med jordbær- eller bringebærsmak? Bruk 1 ss syltetøy per desiliter fløte. Bruk syltetøy med lite klumper for det beste resultatet!

Har du prøvd den originale dalgona kaffen? Eller hva med denne versjonen med sjokolade

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.