Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Dalgona med sjokolade

Dalgona med sjokolade

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss sjokoladepålegg
  • 2 ss vann
  • 2 dl kremfløte
  • 10 stk. isbiter
  • 6 dl melk

Pynt

  • 1 ss sjokoladepålegg
  • 1 ss vann
  • 1 ss grovhakket sjokolade
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 635 kcal
Fett 48 g
Protein 13 g
Karbohydrater 35 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Superenkel

Ikke så fan av kaffe, men samtidig lyst til å slenge deg på den populære Dalgona kaffetrenden? Prøv denne versjonen med fantastisk smak av sjokolade! 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Superenkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss sjokoladepålegg
  • 2 ss vann
  • 2 dl kremfløte
  • 10 stk. isbiter
  • 6 dl melk

Pynt

  • 1 ss sjokoladepålegg
  • 1 ss vann
  • 1 ss grovhakket sjokolade

Slik gjør du

  1. Bland ut sjokoladepålegg med vann. Ønsker du sjokolade på innsiden av glasset tar du noe av blandingen og heller på innsiden med en skje.
  2. Ha kremfløte i sjokoladeblandingen og pisk til en myk og kremete konsistens. 
  3. Ha isbitene i glasset og fyll på melk.
  4. Bruk en skje og legg sjokoladekremen på toppen av melken.
  5. Rør ut mer sjokoladepålegg i vann og bruk en skje til å pynte toppen.
  6. Grovhakk sjokolade og dryss over.

Har du ikke sjokoladepålegg kan du fint bruke kakaopulver eller sjokoladesaus! Liker du kaffe og sjokolade sammen? Ha i 1 ts espressopulver i sjokoladeblandingen!

Har du prøvd den originale dalgona kaffen? Eller hva med denne friske versjonen med solbær?

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11612, server:MP-PRD-WEB14 21.09.2024 06:07:12