Ingredienser

8  porsjoner

Vannbakkelsdeig:

  • 75 g smør
  • 2 ss sukker
  • 0,25 ts salt
  • frø fra 0,5 stk. vaniljestang
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl hvetemel
  • ca. 3 stk. egg

Til fritering og strø:

  • 1 l soyaolje eller maisolje
  • 1 dl sukker
  • 1 ts malt kanel

Til servering:

  • 8 stk. kuler vaniljeis
  • 1 kurv bringebær
Del

Churros sandwich

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lyst på noe skikkelig digg? Lag churros sandwich med is og friske bringebær. Churros er sprø utenpå og myk inni. Dette er garantert noe alle vil elske! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner

Vannbakkelsdeig:

  • 75 g smør
  • 2 ss sukker
  • 0,25 ts salt
  • frø fra 0,5 stk. vaniljestang
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl hvetemel
  • ca. 3 stk. egg

Til fritering og strø:

  • 1 l soyaolje eller maisolje
  • 1 dl sukker
  • 1 ts malt kanel

Til servering:

  • 8 stk. kuler vaniljeis
  • 1 kurv bringebær

Slik gjør du

  1. Kok opp smør, sukker, salt, frø fra vaniljestang og vann i en kjele.
  2. Tilsett mel, og rør om med en tresleiv til alt er godt blandet og røren er samlet til en ball.
  3. Trekk kjelen til side og tilsett ett og ett egg, rør godt. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
  4. Ha deigen over i en sprøytepose med en stjerneformet tipp, og sprøyt ut sirkler (ca. 8 cm diameter) på et bakepapirkledd stekebrett (ca. 8 på hver). Sett brettet i fryseren i minimum 2 timer, eventuelt over natten.
  5. Varm olje i en gryte til 180 °C, og friter churros. Pass på at oljen ikke er for varm, slik at churrosen blir gjennomstekt uten å bli brent.
  6. Når churrosen har fått en gyllen og fin farge, bruk en klype og ta dem opp. Legg de på en tallerken med kjøkkenpapir, slik at oljen renner av. Vend de friterte churrosene i en blanding av sukker- og kanel.
  7. Lag iskuler av isen, og sett to og to churros og en iskule sammen til sandwich'er. Server med friske bringebær, og nyt. 

Churros sandwich

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant