Kokosboller

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Hva med å lage kokosboller sammen med barna? Hvilken super julegave å gi til besteforeldre eller andre som fortjener en fin presang?

Ingredienser

  • 4 stk eggehvite
  • 300 g sukker
  • 6 stk gelatinplater

Sjokoladeglasur:

  • 150 g kokesjokolade
  • 25 g kokosfett (delfiafett)
  • ca. 2 dl kokosmasse

Slik gjør du

  1. Pisk eggehvitene stive. Senk hastigheten litt og fortsett å piske mens du tilsetter sukkeret litt etter litt til alt er brukt opp og massen er blank og fast.
  2. Bløtlegg gelatinen i litt kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i 1/2 dl kokende varmt vann. 
  3. Fortsett å piske mens du heller gelatinen i en jevn stråle i marengsmassen. 
  4. Nå må du jobbe fort! Fyll massen i sprøytepose og sprøyt ut passe store topper, eller fyll massen i muffinsformer. Det går også an å bruke Mariekjeks som bunn, og sprøyte massen i topper oppå. Har du ikke sprøytepose går det an å bruke to skjeer. Sett kaldt til kokosbollene stivner.
  5. Smelt delfiafett i en skål over vannbad. Sett skålen på benken og tilsett kokesjokolade i biter. La det stå i ro noen minutter til sjokoladen har smeltet. Bruk en skje og og rør blandingen glatt. Avkjøl til det såvidt begynner å stivne. Bre/hell sjokoladen over kokosbollene og dryss jevnt med kokos over.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.