Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Burger med soppstuing

Burger med soppstuing

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin

Soppstuing:

  • 12 stk. frisk sjampinjong eller annen frisk sopp
  • 1 stk. finhakket løk løk
  • 3 ss nøytral olje til steking
  • 1 boks seterrømme
  • 1 ss finhakket frisk gressløk

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 150 g bacon
  • 1 pk feldsalat
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Myke hamburgerbrød har blitt fylt med frisk salat, en saftig burger lagd med kjøttdeig av storfe, sprøstekt bacon og en deilig, kremet soppstuing på toppen. Server gjerne litt ripsgelé eller tyttebærsyltetøy til.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin

Soppstuing:

  • 12 stk. frisk sjampinjong eller annen frisk sopp
  • 1 stk. finhakket løk løk
  • 3 ss nøytral olje til steking
  • 1 boks seterrømme
  • 1 ss finhakket frisk gressløk

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 150 g bacon
  • 1 pk feldsalat

Slik gjør du

  1. Kutt sopp i tynne skiver, og finhakk løk. Fres sopp og løk i en varm stekepanne med litt olje til løken er blank og soppen har fått en gyllen farge. Ha i rømme og gressløk, smak til med salt og pepper. Skru ned temperaturen og la soppstuingen stå på svak varme til du er ferdig med burgerne.
  2. Ha kjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.
  3. Del deigen til burgere. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.
  4. Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til burgeren er gjennomstekt.
Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.
  1. Fres baconskiver i en varm stekepanne til de er sprø, eventuelt legg dem på et ark aluminiumsfolie og grill dem sprø.
  2. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken. Vask salat.
  3. Fyll brødene med salatblad, burgere, stekt bacon og soppstuing. Dryss gjerne over litt finhakket gressløk til slutt.

Server gjerne ripsgelé eller tyttebærsyltetøy til. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB14 17.06.2024 07:14:18