Bakt kylling med chorizo, sitron og oliven
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Denne kyllingformen passer seg selv når den først er satt i ovnen. Røkt paprikapulver gir en spennende røksmak.
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 stk. kylling (ca. 1000 g) delt i 4 eller 8 biter -
1 stk. sitron i skiver -
200 g kalamataoliven -
100 g chorizopølse -
5 båter hvitløk -
1 stk. rød paprika i store biter -
8 stk. sjalottløk -
2,5 dl kyllingkraft , evt. litt hvitvin -
2 ss smør -
0,5 ss røkt paprikapulver
Slik gjør du
- Legg kyllingstykker, sitronskiver, oliven, chorizo, hvitløk, løk og paprika i en langpanne. Pensle kyllingen med smør og hell på kyllingkraften og krydre med røkt paprikakrydder, salt og pepper. Får du ikke tak i røkt paprikapulver kan du alternativt pensle kyllingen med en barbecuesaus med røksmak og drysse vanlig paprikapulver over.
- Sett langpannen i ovnen på 200 °C og stek i ca. en halv time til kyllingstykkene er gjennomstekt.
Server kyllingformen med ris, salat eller couscous.