Bakt kylling med chorizo, sitron og oliven

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne kyllingformen passer seg selv når den først er satt i ovnen. Røkt paprikapulver gir en spennende røksmak.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1000 g) delt i 4 eller 8 biter
  • 1 stk. sitron i skiver
  • 200 g kalamataoliven
  • 100 g chorizopølse
  • 5 båter hvitløk
  • 1 stk. rød paprika i store biter
  • 8 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl kyllingkraft , evt. litt hvitvin
  • 2 ss smør
  • 0,5 ss røkt paprikapulver

Slik gjør du

  1. Legg kyllingstykker, sitronskiver, oliven, chorizo, hvitløk, løk og paprika i en langpanne. Pensle kyllingen med smør og hell på kyllingkraften og krydre med røkt paprikakrydder, salt og pepper. Får du ikke tak i røkt paprikapulver kan du alternativt pensle kyllingen med en barbecuesaus med røksmak og drysse vanlig paprikapulver over.
  2. Sett langpannen i ovnen på 200 °C og stek i ca. en halv time til kyllingstykkene er gjennomstekt.

Server kyllingformen med ris, salat eller couscous.