Waldorfsalat
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Waldorfsalat er klassisk tilbehør på norske koldtbord. Smaker godt sammen med magert kjøtt som kalkun, kylling og svin, enten det er som oppskåret stek eller kokte skinker i skiver. Salaten stammer fra det legendariske Hotel Waldorf Astoria i New York.
Ingredienser
porsjoner
-
6 stk. eple -
5 stk. stilker stilkselleri (stangselleri) , evt. litt sellerirot i terninger -
1 boks hermetisk ananas i biter -
300 g blå druer -
2,5 dl kremfløte -
2,5 dl majones -
100 g hakkede valnøttkjerner -
0,5 stk. sitron
Slik gjør du
Har du lyst til å prøve Valenciasalat? Den inneholder ananas, eple, pære, appelsin, druer og hasselnøtter. Dressingen er den samme som til Waldorfsalat. Vi kan også anbefale brokkolisalat med bacon.