Tafta Kofta fra De Forente Arabiske Emirater
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Nesten alle land i verden har sin versjon av kjøttboller. Her får du oppskriften på De Forente Arabiske Emirater sin versjon. En spennende og annerledes kjøttbolle med loff dynket i druejuice.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g karbonadedeig -
3 skiver , tykke loff -
1,5 dl druejuice -
2 båter hvitløk , finhakket -
2 stk. løk , finhakket -
3 ss revet hvitost -
2 stk. egg -
1 ts kajennepepper -
1 ss frisk dill , finhakket -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss nøytral olje til steking
Slik gjør du
- Ha karbonadedeigen i en arbeidsbolle.
- Skjær vekk skorpen på loffskivene og del brødet i små terninger.
- Dynk terningene i druejuice. Ta dem så opp igjen og klem ut juicen.
- Rør de dynkede brødterningene godt inn i karbonadedeigen. Ha i resten av ingrediensene, unntatt olje.
- Lag små kjøttboller av farsen og stek dem i en varm stekepanne med olje til de er gjennomstekte.