Tafta Kofta fra De Forente Arabiske Emirater

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nesten alle land i verden har sin versjon av kjøttboller. Her får du oppskriften på De Forente Arabiske Emirater sin versjon. En spennende og annerledes kjøttbolle med loff dynket i druejuice.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g karbonadedeig
  • 3 skiver , tykke loff
  • 1,5 dl druejuice
  • 2 båter hvitløk , finhakket
  • 2 stk. løk , finhakket
  • 3 ss revet hvitost
  • 2 stk. egg
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ss frisk dill , finhakket
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking

Slik gjør du

  1. Ha karbonadedeigen i en arbeidsbolle.
  2. Skjær vekk skorpen på loffskivene og del brødet i små terninger.
  3. Dynk terningene i druejuice. Ta dem så opp igjen og klem ut juicen.
  4. Rør de dynkede brødterningene godt inn i karbonadedeigen. Ha i resten av ingrediensene, unntatt olje.
  5. Lag små kjøttboller av farsen og stek dem i en varm stekepanne med olje til de er gjennomstekte.