Søtpotetsuppe

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Søtpotet er nydelig i suppe og pureer. Server suppen som en vegetarsuppe eller i følge med grovt brød og spekeskinke eller fenalår.  Suppen passer både som forrett og middag. 

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g søtpotet
  • 100 g potet
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 8 dl hønsebuljong (utblandet) , evt. grønnsakbuljong
  • 1 dl matyoghurt

salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skrell søtpotet og potet og skjær dem i mindre biter.
  2. Varm olje i en kjele. Ha i søtpotet- og potetbiter, finhakket chili, hakket hvitløk og spisskummen. Hell i buljong og kok opp. Senk varmen og la suppen småkoke i ca. 15 minutter til potetene er helt møre.
  3. Mos suppen fint med stavmikser.
  4. Ta kjelen av varmen og bland inn yoghurt. Smak til med salt og pepper. Suppen må ikke koke etter at yoghurt er tilsatt, da vil den sprekke. 

Server suppen for eksempel sammen med grovbrød og ­spekeskinke eller fenalår.

Yoghurt kan byttes ut med med fløte eller créme fraîche. Smak til med litt sitronsaft om du vil ha suppen litt syrligere.