Sitrussalat

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sitrussalat er et friskt og fargerikt tilbehør, som smaker godt til både kalkun og kylling. Server også gjerne salaten som en frisk vegetarrett.

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. appelsin
  • 2 stk. blodappelsin
  • 1 stk. grapefrukt
  • 1 stk. granateple
  • 4 stilker frisk mynte
  • 2 ss grovhakket pistasjnøtter
  • 2 ss honning

Slik gjør du

  1. Skjær skallet av appelsin, blodappelsin og grapefrukt.
  2. Kutt blodappelsin og halvparten av appelsinen i skiver.
  3. Kutt resten av appelsinen og grapefrukt i hinnefrie båter. Rens granateple.
Anrett skiver og båter av sitrusfrukter på et fat. Dryss på mynte, granateple og grovhakked pistasjenøtter, og ringle over honning.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!