Sjokolademousse

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En god dessert er selve prikken over i-en etter et godt måltid. La deg friste av sjokolademousse, som du vil imponere stort ved å servere. Mousse er en luftig, fløyelsaktig krem som smelter i munnen. Kjempelekkert og utrolig godt!

Ingredienser

 • 200 g kokesjokolade
 • 4 stk. egg
 • 100 g melis
 • 2 dl kremfløte

Slik gjør du

 1. Brekk sjokoladen i mindre biter i en glass- eller stålbolle.
 2. Sett bollen over en kjele med litt varmt vann, og smelt sjokoladen forsiktig over vannbadet. Pass på at bollen ikke kommer nær vannet. Bruk lav temperatur og rør litt underveis. Trekk sjokoladen til side, og rør sjokoladen glatt. Avkjøl til ca. 40 grader. 

Du kan smelte sjokoladen i mikroen i stedet for i vannbad. Bruk lav effekt i 30 sekunder av gangen. Rør mellom hver gang.

 1. Skill eggene i plommer og hviter.
 2. Visp eggeplommene raskt sammen og hell dem i den smeltede, avkjølte sjokoladen under stadig røring, til en glatt og blank masse.
 3. Visp fløten til myk krem.
 4. Stivpisk eggehvitene. Pass på at både visp og bolle er helt ren. Start med lav hastighet slik at det dannes små bobler. Øk hastigheten litt og tilsett melis i omganger.  Pisk til eggehvitene er så stive at du kan snu bollen på hodet uten at marengsemassen faller ut.
 5. Vend den piskede kremen inn i sjokolademassen. 
 6. Vend så de stivpiskede eggehvitene inn i sjokolademassen med lett hånd. Ikke rør for mye. 
 7. Ha moussen i porsjonsformer eller en stor bolle. Sett kjølig i minst 2 timer før servering. 

Sjokolademoussen kan lages 1-2 dager før servering. Pynt den rett før servering, gjerne med friske bær, appelsinfileter og urter, for eksempel timian.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.