Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røkt lammelår med klementinsalat

Røkt lammelår med klementinsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g lettsaltet, røkt lammelår i skiver
  • 4 stk. klementin
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik eller sherryeddik
  • 12 stk. svisker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts sukker
  • 16 blader frisk basilikum til pynt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tynne skiver røkt lammelår med klementin, svisker og en god enkel dressing. Smaker utrolig godt og funker både som forrett eller som en velbalansert rett på tapasbordet, særlig når det nærmer seg jul.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g lettsaltet, røkt lammelår i skiver
  • 4 stk. klementin
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik eller sherryeddik
  • 12 stk. svisker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts sukker
  • 16 blader frisk basilikum til pynt

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og skjær røkt lammelår i tynne skiver. Legg dem på et fat eller på tallerkener.
  2. Skjær skallet og det hvite av klementinene og skjær dem i ½ cm tykke skiver. Skjær svisker i to. Fordel klementin og svisker over kjøttet.
  3. Bland olivenolje, balsamicoeddik, salt, pepper og sukker i en bolle.  Fordel dressingen jevnt over retten og pynt med basilikumblader.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 18.07.2024 16:20:54