Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Røkt lammelår med klementinsalat

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 200 g lettsaltet, røkt lammelår i skiver
  • 4 stk. klementin
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik eller sherryeddik
  • 12 stk. svisker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts sukker
  • 16 blader frisk basilikum til pynt
Del

Røkt lammelår med klementinsalat

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tynne skiver røkt lammelår med klementin, svisker og en god enkel dressing. Smaker utrolig godt og funker både som forrett eller som en velbalansert rett på tapasbordet, særlig når det nærmer seg jul.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 200 g lettsaltet, røkt lammelår i skiver
  • 4 stk. klementin
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik eller sherryeddik
  • 12 stk. svisker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts sukker
  • 16 blader frisk basilikum til pynt

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og skjær røkt lammelår i tynne skiver. Legg dem på et fat eller på tallerkener.
  2. Skjær skallet og det hvite av klementinene og skjær dem i ½ cm tykke skiver. Skjær svisker i to. Fordel klementin og svisker over kjøttet.
  3. Bland olivenolje, balsamicoeddik, salt, pepper og sukker i en bolle.  Fordel dressingen jevnt over retten og pynt med basilikumblader.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3546, server:MP-PRD-WEB12 30.11.2022 08:21:52