Ingredienser

6  porsjoner

Tertebunn:

  • 75 g valnøttkjerner
  • 200 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 1 ss sukker
  • 1 stk. egg

Rabarbrafyll:

  • 600 g rabarbra
  • 75 g sukker
  • 2 ss maisenna
  • ca. 2 ss kaldt vann

Marengs:

  • 3 stk. eggehvite
  • 180 g sukker
Del

Rabarbraterte

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En fristende rabarbraterte smaker godt på forsommeren. Enda bedre smaker den med vaniljesaus ved siden av.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner

Tertebunn:

  • 75 g valnøttkjerner
  • 200 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 1 ss sukker
  • 1 stk. egg

Rabarbrafyll:

  • 600 g rabarbra
  • 75 g sukker
  • 2 ss maisenna
  • ca. 2 ss kaldt vann

Marengs:

  • 3 stk. eggehvite
  • 180 g sukker

Slik gjør du

  1. Mal valnøttene i en matprosessor og smuldre inn hvetemel og smør. Rør inn sukker og egg. Deigen skal være smidig og kunne knas sammen. Sett deigen kaldt ca. 1/2 time.
  2. Kjevle deigen til en tynn leiv. Rull leiven på kjevlet og løft den forsiktig over i en terteform som er 26 cm i diameter. Klem leiven forsiktig inn langs kantene på formen. La deigen gå litt over kanten. Skjær vekk eventuell overflødig deig.
  3. Prikk deigen med en gaffel og stek tertebunnen i stekeovn ved 200 °C på nederste rille i 10-15 minutter.
  4. Rens rabarbraen, skjær den i biter og kok dem med sukker så vidt møre. Tykne med maisenna utrørt i vann.
  5. Stivpisk eggehviter og sukker til marengs. Ha fyllet i tertebunnen og dekk med marengs. Stek terten 10-15 minutter til marengsen har fått gyllen farge.

Det smaker godt med vaniljesaus ved siden av.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant