Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mangochutney- og peanøttdip

Mangochutney- og peanøttdip

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 4 ss mangochutney
  • 100 g ristede salte peanøtter
  • 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 267 kcal
Fett 15 g
Protein 12 g
Karbohydrater 21 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En spennende og knallgod dip som passer til grønnsaker, snacks og all slags grillmat. Styrken kan du justere med mer eller mindre chilisaus.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 4 ss mangochutney
  • 100 g ristede salte peanøtter
  • 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 267 kcal
Fett 15 g
Protein 12 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

  1. Rør sammen mangochutney og yoghurt. Grovhakk peanøtter og bland inn sammen med resten av ingrediensene. Smak til med limesaft, salt og pepper.
  2. Sett kaldt til servering, slik at smakene får utvikle seg.

Erstatt sriracha med chilipaste eller annen type chilisaus. Det går også an å blande inn en neve rosiner i sausen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB13 12.12.2024 22:40:22