Perna de Carneiro no Tacho

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Denne retten kommer fra Portugal. Portugiserne elsker smakfull mat, med masse varierte krydder i. Her er en med lam.

Ingredienser

  • ca. 2 kg utbeinet lammelår
  • 1 boks hvitløkspasta
  • 1 ss salt
  • 1 bunt bladpersille
  • 2 stk laurbærblad
  • 4 stk hel pepper
  • 2 stk hel nellik
  • 2 ss tomatpuré
  • 6 ss hvitvinseddik
  • 2 dl hvitvin
  • 1 ss smør
  • 2 ss smult evt. olje
  • 1 dl vann
  • 1 kg potet

Slik gjør du

  1. Rens lammekjøttet for sener og fett. Bland hvitløkspastaen med saltet. Gni låret inn med blandingen og la det stå en time.
  2. Legg så låret i en keramisk gryte sammen med persille, laurbærblad, pepper, nellik, tomatpuré, eddik, hvitvin, smør og smult. Hell over 1 dl vann. La låret stå og trekke 2- ­3 timer
  3. Sett steken inn i ovnen på 125 grader i 2 - 3 timer. Til kjernetemperaturen er 65-70 grader. Tilsett litt vann om nødvendig.
  4. Kok poteter like før lammelåret er ferdig. Skrell potetene og del dem i fire. Ha de over i formen.

Server med tomat, paprika og agurksalat.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.