Pavlova
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pavlova er oppkalt etter den russiske ballettdanserinnen Anna Pavlova. Pavlovakaken er florlett, sprø og smelter i munnen. En suksess i hvert selskap og er en 17. mai-kake som er enkel å lage. Med denne oppskriften får du et perfekt resultat hver gang.
Ingredienser
porsjoner
Marengsbunn:
-
4 stk. eggehvite -
0,25 ts salt -
250 g sukker -
2 ts maisenna -
1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik
Eggekrem:
-
4 stk. eggeplomme -
3 dl melk -
0,5 dl sukker -
1 ss maisenna -
3 stk. gelatinplater -
3 dl kremfløte
Pynt:
-
400 g jordbær -
125 g friske bringebær -
125 g friske bjørnebær -
125 g friske blåbær