Pavlova

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pavlova er oppkalt etter den russiske ballettdanserinnen Anna Pavlova. Pavlovakaken er florlett, sprø og smelter i munnen. En suksess i hvert selskap og er en 17. mai-kake som er enkel å lage. Med denne oppskriften får du et perfekt resulat hver gang. 

Ingredienser

porsjoner

Marengsbunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

Eggekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte

Pynt:

  • 400 g jordbær
  • 125 g friske bringebær
  • 125 g friske bjørnebær
  • 125 g friske blåbær

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar
bar
bar

bar