Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sufflé

Ingredienser

  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 stk. egg

Fyll:

  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 200 g frisk spinat
  • 150 g cheddar ost

salt og pepper

Del

Sufflé med ost og spinat

(4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Med cheddar og spinat i suffleen får du en spenstig og god kveldsrett som du kan servere til gjester.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 stk. egg

Fyll:

  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 200 g frisk spinat
  • 150 g cheddar ost

salt og pepper

Slik gjør du

  1. Lag en tykk, hvit saus av smør, mel og melk. Skill eggene. Rør inn eggeplommer.
  2. Fres finhakket sjalottløk i litt smør til den blir myk og blank. Ha i fersk spinat som dampes lett. Bland det inn i suffleen sammen med revet ost. Smak til med salt og pepper.
  3. Stivpisk eggehvitene og rør dem forsiktig inn - 1/3 om gangen. Hell røren forsiktig i en smurt ildfast form. Stek suffleen på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter.

Den faller fort sammen, så den må serveres straks. Det er bedre at gjestene venter på suffléen enn omvendt.

Porsjonssufflé? Du kan også fordele sufflérøren i fire porsjonsformer. Da blir steketiden rundt 20 minutter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB13 02.04.2023 01:20:05