Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sufflé

Sufflé med ost og spinat

Ingredienser

porsjoner
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 stk. egg

Fyll:

  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 200 g frisk spinat
  • 150 g cheddar ost

salt og pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 407 kcal
Fett 30 g
Protein 24 g
Karbohydrater 9 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Med cheddar og spinat i suffleen får du en spenstig og god kveldsrett som du kan servere til gjester.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 stk. egg

Fyll:

  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 200 g frisk spinat
  • 150 g cheddar ost

salt og pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 407 kcal
Fett 30 g
Protein 24 g
Karbohydrater 9 g

Slik gjør du

  1. Lag en tykk, hvit saus av smør, mel og melk. Skill eggene. Rør inn eggeplommer.
  2. Fres finhakket sjalottløk i litt smør til den blir myk og blank. Ha i fersk spinat som dampes lett. Bland det inn i suffleen sammen med revet ost. Smak til med salt og pepper.
  3. Stivpisk eggehvitene og rør dem forsiktig inn - 1/3 om gangen. Hell røren forsiktig i en smurt ildfast form. Stek suffleen på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter.

Den faller fort sammen, så den må serveres straks. Det er bedre at gjestene venter på suffléen enn omvendt.

Porsjonssufflé? Du kan også fordele sufflérøren i fire porsjonsformer. Da blir steketiden rundt 20 minutter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB11 06.10.2024 18:34:30