Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mulled wine

Mulled wine

Ingredienser

porsjoner
  • 15 stk. hel nellik
  • 1 stk. appelsin
  • 60 g brunt sukker
  • 3 stk. hel kanel
  • 2 stk. sitron
  • 5 dl vann
  • 1 flaske rødvin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 278 kcal
Fett 1 g
Protein 2 g
Karbohydrater 30 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mulled wine, en engelsk fetter av vår gløgg. Den er perfekt til selskapeligheter vinterstid, og er ikke så søt som gløggen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 15 stk. hel nellik
  • 1 stk. appelsin
  • 60 g brunt sukker
  • 3 stk. hel kanel
  • 2 stk. sitron
  • 5 dl vann
  • 1 flaske rødvin

Slik gjør du

  1. Stikk nellikene inn i appelsinen og skjær sitronene i skiver.
  2. Legg appelsinen i en stor kjele sammen med sukker, kanelstang, sitronskiver og vann.
  3. Kok opp, og rør godt til sukkeret er oppløst. La blandingen koke på svak varme i femten minutter.
  4. Tilsett vin, og server drikken varm. For en alkoholfri variant kan vinen erstattes med en 5 dl solbærsaft eller husholdningssaft.

 

Gi gjerne bort Mulled wine i gave. Kok flasker med lufttette lokk i noen minutter. Ta de opp og la de lufttørke seg litt. Ha over varm mulled wine, men flaskene fortsatt er varme. Forseil med lufttett lokk.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11543, server:MP-PRD-WEB13 15.09.2024 03:28:45