Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Solbærgløgg_ny2.jpg

Solbærgløgg

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 dl eplejuice
  • 4 dl konsentrert solbærsaft
  • 4 dl vann
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 stk. hel kanel
  • 4 stk. hel nellik

Mandel- og rosinblanding:

  • 1 dl mandler
  • 1 dl rosiner
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en hjemmelaget gløggvariant som passer for deg som ønsker et alkoholfritt alternativ. Herlig duft av jul! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 dl eplejuice
  • 4 dl konsentrert solbærsaft
  • 4 dl vann
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 stk. hel kanel
  • 4 stk. hel nellik

Mandel- og rosinblanding:

  • 1 dl mandler
  • 1 dl rosiner

Slik gjør du

1 porsjon gir ca. 1 liter.

1. Bland sammen alle ingrediensene i en gryte og kok opp.

Tilsett gjerne en liten skvett Cognac, det gir en varmende og litt søtere gløgg.

2. Sett blandingen kaldt til neste dag.

3. Sil bort krydderet og ha blandingen over på rene flasker. Skru på lokk.   

Server gløggen varm, gjerne med en blanding av hakkede mandler og rosiner.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB15 14.04.2024 16:31:34