Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Solbærgløgg_ny2.jpg

Solbærgløgg

Ingredienser

6  porsjoner

Gir 1 l. gløgg

  • 4 dl konsentrert solbærsaft
  • 2 dl eplejuice eller eplemost
  • 4 dl vann
  • 5 stk. hel kardemomme (eller litt malt kardemomme)
  • 1 stk. hel kanel
  • 4 stk. hel nellik

Mandel- og rosinblanding:

  • 1 dl mandler
  • 1 dl rosiner
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig hjemmelaget gløggvariant som passer for deg som vil ha et alkoholfritt alternativ. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner

Gir 1 l. gløgg

  • 4 dl konsentrert solbærsaft
  • 2 dl eplejuice eller eplemost
  • 4 dl vann
  • 5 stk. hel kardemomme (eller litt malt kardemomme)
  • 1 stk. hel kanel
  • 4 stk. hel nellik

Mandel- og rosinblanding:

  • 1 dl mandler
  • 1 dl rosiner

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Synes du gløggen er for sterk, kan du tilsette litt mer vann.

Bruk oppskriften som en basis og prøv deg fram med andre smaker og krydder, for eksempel appelsin eller klementin og stjerneanis. Du kan også tilsette litt alkohol, for eksempel en mild akevitt.

Lager du gløggen i god tid før den skal serveres, kan du oppbevare den på flasker. Da blir det også fine julegaver! Sil bort krydderet og hell den varme gløggen over på rene, varme flasker. Skru på kork og oppbevar flaskene kaldt. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 23.07.2024 14:03:00