Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Å la kjøtt trekke i vin er en mye brukt fremgangsmåte i Frankrike, spesielt i Bourgogne der det produseres mye vin. Denne lammegryten med vin har mye til felles med Boeuf Bourguignon, som du sikkert har spist flere ganger tidligere.
Server rykende varm med kokte poteter, ris eller godt, ferskt brød. Dryss hakket persille over ved servering.
Er du frankofil og vil lage flere gode, franske gryter, så er Boeuf Bourguignon absolutt å anbefale!
Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.