Marokkansk couscoussalat

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Couscous i seg selv har ikke mye smak, men har en utrolig evne til å trekke til seg mange deilige smaker. Vi kar piffet couscousen opp med herlige sitrusfrukter, tørkede godsaker og smakfulle krydder. En snarvei innom det marokkanske kjøkkenet!

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g couscous
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl vann
  • 6 stk. tørkede fiken i terninger
  • 8 stk. tørket aprikos i terninger
  • 2 stk. snittet vårløk
  • 50 g grovhakkede pistasjnøtter
  • 2 ss finhakket frisk mynte , eventuelt bladpersille

DRESSING:

  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 1 ss honning
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

1. Bland couscous, gurkemeie, olje og salt godt sammen i en bolle. Ha vann, fiken og aprikos i en liten kjele, kok opp. 

2. Sil kokevannet over bollen med couscous, sett fruktbitene til side. Dekk bollen med plastfolie og la couscousen dampe i 10-15 minutter, eller til væsken er absorbert.

3. Bland dressing av sitronsaft, appelsinjuice, honning, koriander, kanel og ingefær. Smak til med salt og pepper.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

4. Rør i couscousen med en gaffel, slik at den blir luftig og fin. Ha i fruktbiter, vårløk, pistasjnøtter, mynte og dressing. Bland det hele forsiktig sammen. 

Server marrokansk couscoussalat til krydrede grillspyd eller marinerte kyllinglår.