Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ma'loobet el bedingan fra egypt

Ma'loobet el Bedingan

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g benfritt lammekjøtt eller storfekjøtt i biter
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. hakket løk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 3 dl vann
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 kg aubergine i skiver
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl jasminris
  • 0,5 ts salt
  • 1 l lamme- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 75 g ristede pinjekjerner
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Dette er en tradisjonell rett fra Egypt og lages ved at stekt lammekjøtt, ris og aubergine legges lagvis i en gryte under tilberedning, får koke sammen til risen er ferdig, og deretter hvelves på et fat før servering. Spennende, annerledes og veldig, veldig godt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g benfritt lammekjøtt eller storfekjøtt i biter
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. hakket løk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 3 dl vann
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 kg aubergine i skiver
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl jasminris
  • 0,5 ts salt
  • 1 l lamme- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 75 g ristede pinjekjerner

Slik gjør du

  1. Varm olje i en stekepanne og stek løk til den er gyllen. Ta ut det meste av løken med en sleiv, og brun kjøtt i omganger. Tilsett krydder de siste minuttene. Hell på kokende vann til det akkurat dekker. Senk varmen og la kjøttet småkoke i ca. 30 minutter. Tilsett litt mer vann om nødvendig.
  2. Varm litt olje i en stekepanne og stek aubergine til de er gylne på begge sider. Dryss på salt. La skivene renne av seg på litt tørkepapir.
  3. Løft kjelen med kjøtt bort fra varmen. Legg halvparten av aubergineskivene over kjøttet og klem forsiktig ned. Ha over halvparten av risen. Dryss over salt. Legg på resten av aubergineskivene og avslutt med resten av risen.
  4. Hell på varm buljong til den 1 cm over risen. Ikke rør. Kok opp, senk varmen og legg på lokk. La retten småkoke i ca. 20 minutter. Trekk gryten av varmen og la retten hvile i ytterligere 15-20 minutter med lokket på.
  5. Bruk en skarp kniv og løsne risen fra kjelen. Legg et serveringsfat på toppen av kjelen, og hold det fast med hendene. Snu kjelen fort, slik at maten blir stående på tallerkenen/fatet opp ned. Løft forsiktig vekk kjelen.

Dryss over ristede pinjekjerner ved servering.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 18.04.2024 15:15:42