Ingredienser
porsjoner
-
3 stk. egg -
175 g sukker -
skall av
1 stk. sitron -
frø fra
1 stk. vaniljestang -
190 g hvetemel -
1,5 ts bakepulver -
170 g smør
Slik gjør du
- Legg madeleine-former i fryseren.
- Smelt smør, og sett til side slik at det avkjøles litt.
- Pisk egg, sukker og frø fra vaniljestang til en lett og luftig eggedosis.
- Sikt hvetemel og bakepulver i eggedosisen, og vend forsiktig rundt med en slikkepott til alt er godt blandet.
- Tilsett smeltet, avkjølt smør og revet sitronskall og rør til du har en glatt og smidig kakerøre.
- Ta ut madeleine-formene, smør dem med romtemperert smør og sikt litt hvetemel over.
- Ha røra over i en sprøytepose og sprøyt formene ca. ¾ fulle. Kakene vil heve når de stekes.
- Stek madeleines på 210 ֯C midt i ovnen i ca. 6 minutter. Se til at kakene ikke blir for godt stekt, de skal være lys, gyllenbrune.
- Vend kakene ut av formen straks de er ferdigstekte og avkjøl på rist.
Server kakene med et lite melisdryss, dyppet i smeltet sjokolade eller glasert med en melisglasur.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.