Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
LAMMESTEK MED SITRON, HVITLØK OG ROTGRØNNSAKER

Surret lammestek med rotgrønnsaker

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. lammestek uten ben, ca. 1.5 kilo
  • 3 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør

Grønnsaker

  • 3 stk. pastinakk
  • 3 stk. gulrot
  • 12 stk. potet
  • 2 stk. hvitløk
  • 2 stk. sitron
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 3 dl vann (eller hvitvin)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En surret lammestek  gjør seg nærmest selv i stekeovnen. Fyll formen med steken, rotgrønnsaker, hvitløk, poteteter og halve sitroner. Etter noen timer er resultatet fantastiske smaker og et supert måltid.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. lammestek uten ben, ca. 1.5 kilo
  • 3 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør

Grønnsaker

  • 3 stk. pastinakk
  • 3 stk. gulrot
  • 12 stk. potet
  • 2 stk. hvitløk
  • 2 stk. sitron
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 3 dl vann (eller hvitvin)

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 125 °C. Krydre lammestek med salt og pepper. Brun steken i en varm stekepanne med smør, og legg den over i en langpanne eller en stor ildfast form. Stikk et steketermometer midt i den tykkeste delen av steken.
  2. Skrell gulrot og pastinakk og del i grove biter. Del poteter, hvitløk og sitron i to. Legg alt rundt steken og ha på et par kvister rosmarin.
  3. Hell på vann eller vin.
En stek som veier mer enn 2,5 kg trenger du ikke å brune i stekepanne først. Steken vil få sin bruning og farge i stekeovnen, siden den står over lengre tid.
  1. Sett langpannen midt i stekeovnen. Når termometeret viser 65-70 °C er steken medium stekt, og ved 76 °C er steken gjennomstekt. Steketiden kan variere etter tykkelse på kjøttet, men beregn ca. 2 timer på en stek som veier 1,5 kilo.
Ta vare på stekesjyen. Den er full av god smak og passer ypperlig som saus.
  1. La steken hvile 15-20 minutter før den skjæres opp. Kjenn på grønnsakene og poteten. Hvis de trenger litt lengre tid på å bli ferdige, kan de stå i ovnen mens steken hviler. Skru da opp temperaturen litt og øs stekesjy over.

Server gjerne lammesteken med stekesjyen og en god ripsgelé.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 18.04.2024 11:11:17