Lagre

Ingredienser

15  porsjoner
  • 2 stk. lammelår
  • 1 beger seterrømme
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 4 ss hakket frisk timian
  • 3 ts salt
  • 2 ts kvernet sort pepper
  • 6 blader bjørkeløv
Del

Lammelår i kokegrop

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kokegrop er en eldgammel kokemetode hvor du koker kjøttet i en grop i bakken. Mer naturlig kjele for tilberedning skal du lete lenge etter. En kokegrop består av et hull i bakken, et bål, noen runde steiner og torv på toppen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert
Lagre

Ingredienser

15  porsjoner
  • 2 stk. lammelår
  • 1 beger seterrømme
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 4 ss hakket frisk timian
  • 3 ts salt
  • 2 ts kvernet sort pepper
  • 6 blader bjørkeløv

Slik gjør du

  1. Forbered kokegropen og varm steinene som fortalt i artikkelen.
  2. Gni inn lårene rikelig med rømme, sitronsaft, hvitløk, timian, salt, pepper og blader fra bjørk.
  3. Pakk dem i 10 lag grill-/aluminiumsfolie slik at kjøttet blir beskyttet fra jord eller sand og kjøttsaften bevares i kjøttet. 
  4. Legg lammelårene ved siden av hverandre i gropen når den er varm og dekk dem med stein. 
  5. Dekk til med hele torv. 
  6. Etter ca. 2 timer og 15 minutter er lårene klare. Store lår trenger 10-15 minutter lengre koketid. Ta opp lammelårene fra gropen og la de hvile 15-20 minutter i aluminiumsfolien før du skjærer opp kjøttet. 

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant