Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helgrillet lam asado

Helgrilling av smågris

Ingredienser

30  porsjoner
  • 1 stk. smågris
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2733 kcal
Fett 246 g
Protein 130 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Den ideelle størrelsen for grilling er en smågris er 10-20 kg. Det er mat nok til 20-40 personer. Beregn 500 g per person. Det er en fordel om grisen er steamet på forhånd. Bildet er illustrasjonsfoto og viser helgrilling av lam.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

30  porsjoner
  • 1 stk. smågris
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2733 kcal
Fett 246 g
Protein 130 g

Slik gjør du

ståltråd
knipetang
kyllingsaks eller rosesaks
utbeningskniv
oppskjærskniv
stor skjærefjøl
pensel med langt skaft
2 steketermometer
20-25 kg trekull

 

Slik forbereder du:

trinn du kan merke av

 

Slik tenner du opp:

 

Slik griller du:

 

Slik deler du opp smågrisen:

Knip av ståltråden med en avbiter etter behov.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 12.12.2024 05:10:49