Lammecarré med salsa
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lammecarré med salsa er en smakfull smårett som er ypperlig når du skal servere tapas.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g lammecarré -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss margarin til steking -
6 ss salsa
Slik gjør du
- Krydre lammecaréen med salt og pepper. Brun den godt på alle sider i en stekepanne med olje eller smør. Ta pannen av platen.
- Smør kjøttet inn med salsa og legg det i en ildfast form.
- Sett formen i ovn på 125 °C. Steketid på lammecarréen avhenger av tykkelsen på kjøttet, og hvor mye varme kjøttet har fått under bruningen i pannen. Beregn ca. 25 minutter. For best resultat bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er lite stekt ved 55 °C, medium stekt ved 60-65 °C, medium pluss ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
- Smør gjerne på litt ekstra salsa etter kjøttet er stekt. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før du skjærer i det.