Lammecarré med salsa

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammecarré med salsa er en smakfull smårett som er ypperlig når du skal servere tapas.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lammecarré
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 6 ss salsa

Slik gjør du

  1. Krydre lammecaréen med salt og pepper. Brun den godt på alle sider i en stekepanne med olje eller smør. Ta pannen av platen.
  2. Smør kjøttet inn med salsa og legg det i en ildfast form.
  3. Sett formen i ovn på 125 °C. Steketid på lammecarréen avhenger av tykkelsen på kjøttet, og hvor mye varme kjøttet har fått under bruningen i pannen. Beregn ca. 25 minutter. For best resultat bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er lite stekt ved 55 °C, medium stekt ved 60-65 °C, medium pluss ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
  4. Smør gjerne på litt ekstra salsa etter kjøttet er stekt. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før du skjærer i det.