Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Dampede teppeskjell med tomat

Dampede teppeskjell med tomat

Ingredienser

porsjoner
  • 16 stk. teppeskjell
  • 1 dl hvitvin
  • 1 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 pk alfalfaspirer
  • 0,5 stk. sitron
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

De vakre teppeskjellene graver seg dypt ned i sandbunnen, og man må jobbe litt om man vil sanke dem selv. Men kommer du over dem i fiskedisken, så ta dem med hjem og damp dem raskt – de er et velsmakende bekjentskap!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 16 stk. teppeskjell
  • 1 dl hvitvin
  • 1 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 pk alfalfaspirer
  • 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Damp skjell i hvitvin i en vid kjele til de akkurat åpner seg.
  2. Finhakk tomat, rødløk, hvitløk og chili og ha i en skål. Smak til med rødvinseddik, olivenolje, salt og pepper.
  3. Legg skjellene på alfalfaspirer og topp med tomatblandingen. Pynt med litt sitron og drypp over noen dråper god olivenolje rett før servering.
Sanker du teppeskjell eller ander muslinger selv, så la dem ligge i rent sjøvann over natten slik at de blir renset for sand. Husk å sjekke blåskjelltelefonen, og alltid sanke på rene områder med god gjennomstrømming av vann.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB14 25.04.2024 01:15:45