Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Dampede teppeskjell med tomat

Ingredienser

  • 16 stk. teppeskjell
  • 1 dl hvitvin
  • 1 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 pk alfalfaspirer
  • 0,5 stk. sitron
Del

Dampede teppeskjell med tomat

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

De vakre teppeskjellene graver seg dypt ned i sandbunnen, og man må jobbe litt om man vil sanke dem selv. Men kommer du over dem i fiskedisken, så ta dem med hjem og damp dem raskt – de er et velsmakende bekjentskap!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 16 stk. teppeskjell
  • 1 dl hvitvin
  • 1 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 pk alfalfaspirer
  • 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Damp skjell i hvitvin i en vid kjele til de akkurat åpner seg.
  2. Finhakk tomat, rødløk, hvitløk og chili og ha i en skål. Smak til med rødvinseddik, olivenolje, salt og pepper.
  3. Legg skjellene på alfalfaspirer og topp med tomatblandingen. Pynt med litt sitron og drypp over noen dråper god olivenolje rett før servering.
Sanker du teppeskjell eller ander muslinger selv, så la dem ligge i rent sjøvann over natten slik at de blir renset for sand. Husk å sjekke blåskjelltelefonen, og alltid sanke på rene områder med god gjennomstrømming av vann.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 24.03.2023 13:05:44