Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Konfektmoussekake

Konfektmoussekake

Ingredienser

porsjoner

Nøttebunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 125 g sukker
  • 125 g hasselnøtter
  • 25 g hvetemel

Sjokolademousse:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 5 dl kremfløte
  • 25 g sukker
  • 2 ss konjakk
  • 300 g kokesjokolade
  • 4 stk. gelatinplater
  • 0,5 dl vann

Glasur:

  • 100 g kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 50 g smør

Pynt:

  • 100 g pistasjnøtter
  • 4 stk. kumquat
  • 1 stk. frisk fiken
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne festkaken er faktisk ikke så vanskelig å lage som det kan se ut til. Smaken er helt nydelig!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Nøttebunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 125 g sukker
  • 125 g hasselnøtter
  • 25 g hvetemel

Sjokolademousse:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 5 dl kremfløte
  • 25 g sukker
  • 2 ss konjakk
  • 300 g kokesjokolade
  • 4 stk. gelatinplater
  • 0,5 dl vann

Glasur:

  • 100 g kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 50 g smør

Pynt:

  • 100 g pistasjnøtter
  • 4 stk. kumquat
  • 1 stk. frisk fiken

Slik gjør du

  1. Pisk eggehviter nesten stivt, tilsett sukker og siktet mel.
  2. Ha hassselnøttene i en hurtigmikser. Bland det forsiktig sammen. Ha røren i en bakepapirkledd springform (24 cm).
  3. Stek bunnen ved 180º C i ca. 15 minutter. Avkjøl. Ta bunnen ut av formen og legg bunnen på et fat og sett på formringen rundt.
  4. Visp sammen eggeplommer, sukker og 1 dl fløte og ha det i en kjele. Varm opp til den tykner, rør hele tiden.
  5. Smelt sjokoladen i vannbad, bland den i den varme eggekremen og rør godt. Avkjøl massen litt.
  6. Legg gelantinplatene i vann ca. 5 minutter og smelt dem i kokende vann.
  7. Pisk resten av fløten stiv og bland den godt inn i sjokolademassen (bruk en slikkepott). Tilsett gelatin i en tynn stråle og smak til med konjakk.
  8. Hell sjokolademoussen over nøttebunnen (som står i formen). La kaken stå i kjøleskapet over natten. (Kan settes i fryseren når den er stiv. Dekk den til, tines i kjøleskap og ha over glasuren)
  9. Smelt sjokolade og smør i en bolle i vannbad. Kok opp fløten og avkjøl litt, til temperaturen er nesten lik sjokoladen. Rør så fløten inn i sjokoladen med en slikkepott. La det hele avkjøle litt, og hell så over den kalde kaka. La det stivne i kjøleskapet. Pynt kaken og server.
Frukten blir ekstra fin hvis den glaseres i for eksempel i eplegelé.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB11 22.05.2024 23:51:07