Klippfisk med urter og varm fennikelsalat

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skal du tilberede klippfisk på en annen måte enn på den tradisjonelle måten med tomat, løk og poteter, kan det være lurt å vanne ut fisken litt mer. Her har vi panert klippfiskstykkene i egg og urter, og stekt dem i panne. En deilig og lett rett med masse smak.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ferdig utvannet klippfisk
  • 1 bunt bladpersille
  • 4 kvister frisk timian
  • 4 stilker frisk oregano eller basilikum
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Varm fennikelsalat:

  • 1 stk. fennikel
  • 1 bunt reddik
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. lime
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Skjær utvannet klippfisk i serveringsstykker og trekk av eventuelt skinn. Tørk med kjøkkenpapir.
  2. Finhakk urtene og ha dem i en dyp tallerken. Det skal til sammen bli 2 dl hakkede urter.
  3. Vask lime godt, gjerne med litt oppvaskmiddel, og skyll godt. Riv skallet fint. Bland det med urtene.
  4. Visp sammen egg, salt og pepper i en dyp tallerken. Sett til side.
  5. Finsnitt fennikel og reddik, gjerne med en ostehøvel eller mandolin. Ta vare på fennikelgresset til å drysse over. Skjær rødløk i tynne båter og finkutt vårløk. Bland med fennikel og reddik og sett til side.
  6. Vend fiskestykkene først i egg og deretter i hakkede urter. Smelt smør i en varm stekepanne. Legg i den panerte fisken når smøret slutter å bruse. Stek fisken ca. 3 minutter på hver side, eller til den flaker seg når du klemmer forsiktig på den. Øs litt av smøret over fisken under steketiden.
  7. Varm olje i en annen stekepanne og fres fennikel, reddik og rødløk raskt. Krydre med salt og pepper. Del lime i to og press saften over grønnsakene sammen med finkuttet fennikelgress rett før servering.
  8. Fordel grønnsakene på tallerkener og legg et stykke fisk på hver tallerken.