Klippfisk med urter og varm fennikelsalat
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Skal du tilberede klippfisk på en annen måte enn på den tradisjonelle måten med tomat, løk og poteter, kan det være lurt å vanne ut fisken litt mer. Her har vi panert klippfiskstykkene i egg og urter, og stekt dem i panne. En deilig og lett rett med masse smak.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ferdig utvannet klippfisk -
1 bunt bladpersille -
4 kvister frisk timian -
4 stilker frisk oregano eller basilikum -
1 stk. egg -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Varm fennikelsalat:
-
1 stk. fennikel -
1 bunt reddik -
1 stk. rødløk -
2 stk. vårløk -
1 stk. lime -
2 ss smør -
2 ss olivenolje
Slik gjør du
- Skjær utvannet klippfisk i serveringsstykker og trekk av eventuelt skinn. Tørk med kjøkkenpapir.
- Finhakk urtene og ha dem i en dyp tallerken. Det skal til sammen bli 2 dl hakkede urter.
- Vask lime godt, gjerne med litt oppvaskmiddel, og skyll godt. Riv skallet fint. Bland det med urtene.
- Visp sammen egg, salt og pepper i en dyp tallerken. Sett til side.
- Finsnitt fennikel og reddik, gjerne med en ostehøvel eller mandolin. Ta vare på fennikelgresset til å drysse over. Skjær rødløk i tynne båter og finkutt vårløk. Bland med fennikel og reddik og sett til side.
- Vend fiskestykkene først i egg og deretter i hakkede urter. Smelt smør i en varm stekepanne. Legg i den panerte fisken når smøret slutter å bruse. Stek fisken ca. 3 minutter på hver side, eller til den flaker seg når du klemmer forsiktig på den. Øs litt av smøret over fisken under steketiden.
- Varm olje i en annen stekepanne og fres fennikel, reddik og rødløk raskt. Krydre med salt og pepper. Del lime i to og press saften over grønnsakene sammen med finkuttet fennikelgress rett før servering.
- Fordel grønnsakene på tallerkener og legg et stykke fisk på hver tallerken.