Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En syrlig og krydret plommesaus passer ypperlig til helstekt ytrefilet av svin. Servert med marinerte aspargesbønner er dette en enkel og lett rett du kan lage til dine gjester.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ytrefilet av svin -
1 ts revet sitronskall -
2 ts provencekrydder -
0,5 ts fennikelfrø -
1 ts salt -
1 ss nøytral olje -
2 ss smør til steking -
8 stk. plomme
Plommesaus:
-
2 stk. sjalottløk i tynne skiver -
0,5 ss smør til steking -
2 båter revet hvitløk -
0,75 dl sukker -
0,5 dl rødvinseddik -
1 dl vann -
2 ss soyasaus -
0,5 ss gule sennepsfrø -
0,5 ts pepper -
0,5 ts rosépepper -
1 stk. laurbærblad
Marinerte aspargesbønner:
-
400 g aspargesbønner -
1 stk. sjalottløk i tynne skiver -
1 ss olivenolje -
2 ss sitronsaft -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
Server saftig ytrefilet av svin med marinerte aspargesbønner og syrlig plommesaus. Pynt gjerne med noen kvister rosmarin eller estragon.