Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En syrlig og krydret plommesaus passer ypperlig til helstekt ytrefilet av svin. Servert med marinerte aspargesbønner er dette en enkel og lett rett du kan lage til dine gjester.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av svin
  • 1 ts revet sitronskall
  • 2 ts provencekrydder
  • 0,5 ts fennikelfrø
  • 1 ts salt
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 ss smør til steking
  • 8 stk. plomme

Plommesaus:

  • 2 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 0,5 ss smør til steking
  • 2 båter revet hvitløk
  • 0,75 dl sukker
  • 0,5 dl rødvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 ss gule sennepsfrø
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts rosépepper
  • 1 stk. laurbærblad

Marinerte aspargesbønner:

  • 400 g aspargesbønner
  • 1 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

Server saftig ytrefilet av svin med marinerte aspargesbønner og syrlig plommesaus. Pynt gjerne med noen kvister rosmarin eller estragon.