Festgryte med kyllinglår
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Denne festgryten kan du gjerne lage til mange. Aspargesbønner og kokte poteter er smaklig tilbehør.
Ingredienser
4 porsjoner
-
6 stk. kyllinglår naturell -
2 ss hvetemel tilsatt litt salt og pepper -
2 ss olivenolje -
4 stk. sjalottløk -
3 dl kyllingbuljong (utblandet) -
4 ss crème fraîche orginal, 35 % -
1 ss frisk estragon
Slik gjør du
- Del kyllinglårene i to ved kneleddet. Vend kyllingstykkene i hvetemel iblandet salt og pepper.
- Varm olje i en panne eller gryte og stek kyllingstykkene pent brune. Ha i hakket sjalottløk og la den steke et par minutter til den begynner å bli litt myk.
- Tilsett kyllingkraft som er rørt sammen med crème fraîche og kok opp. La kyllingen småkoke i ca. 20 minutter eller til lårstykkene er møre. Dryss hakket estragon over før servering.
Server festgryten med aspargesbønner og kokte poteter eller ris.