Enkel crispy duck

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her kan du samle dine venner og familie til et skikkelig festmåltid. Crispy duck setter du på bordet sammen med hoisinsaus, grønnsaker og dampede pannekaker. Hvis du vil, kan du også lage vår hjemmelagdede hoisinsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. andebryst
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. purre
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 pk peking duck pannekaker
  • 1 bunt frisk koriander
  • 2 glass hoisinsaus

Slik gjør du

  1.  Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Snitt rutemønster i fettet på andebrystet. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet. Krydre med salt og pepper.
  3. Legg andebryst med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Stek brystene i 2-3 minutter til skinnsiden er gyllen og sprø. Legg dem så i en ildfast form med skinnsiden opp og stikk inn et steketermometer.
  4. Stek andebryst i stekeovnen i ca. 15 minutter eller til kjernetemperaturen er 68 °C. La andebrystene hvile i 10 minutter før du skjærer i dem.
  5. Vask grønnsakene godt og skrell gulrot. Kutt gulrot, agurk, purre og selleri i tynne strimler.
  6. Legg pannekakene i en bambuskurv (med bakepapir). Damp i ca. 10 minutter, til de er gjennomvarme.
  7. Ta en pannekake, ha på hoisinsaus, grønnsaker og skiver av and. Topp det hele med koriander og rull sammen. 
Har du ikke en bambuskurv kan du dampe dem i stekeovn: Skru stekeovnen på 90-100 °C. Fyll en langpanne med vann og sett den nederst i stekeovnen. Legg pannekakene på en rist og sett dem inn i stekeovnen, når vannet har begynt å dampe. Damp pannekakene ti ca. 10 minutter til de er gjennomvarme.