Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Coq au vin med hvitvin

Coq au vin med hvitvin

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. gullhøne (gourmethøne), ca. 3 kg
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. løk
  • 150 g bacon
  • 4 båter hvitløk
  • 5 dl tørr hvitvin
  • 250 g aromasopp
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss maisenna
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Klassikeren Coq au vin er det mange som kjenner. Bytt ut rødvinen med en tørr hvitvin, så får du denne nydelige hønsegryten. Jo lenger den får stå og kose seg på ovnen, dess bedre blir den.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. gullhøne (gourmethøne), ca. 3 kg
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. løk
  • 150 g bacon
  • 4 båter hvitløk
  • 5 dl tørr hvitvin
  • 250 g aromasopp
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss maisenna

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Dryss gjerne over hakket persille, og server gryten med ferskt brød, poteter eller ris.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10482, server:MP-PRD-WEB11 27.07.2024 03:10:45