Chilimarinerte egg

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Marinerte egg har tradisjoner flere steder i verden, og er en spennende og annerledes måte å tilberede egg på. Te og soyasaus brukes i Kina, mens i England og USA brukes eddik med ulike urter og krydder.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl hvitvinseddik , evt. eplesidereddik
  • 4 dl vann
  • ca. 0,25 stk. frisk ingefær (eller litt mindre)
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 stk. rød chili
  • 12 stk. hel pepper , grovknuste
  • 2 båter grovhakkede hvitløk
  • 12 stk. hardkokte egg

Slik gjør du

  1. Kok opp ingrediensene til laken og la den småkoke i ca. 5 minutter. 
  2. Skrell eggene og legg dem i et rent, varmt glass. Hell den varme laken over eggene. Dekk glasset med et rent klede og avkjøl før du skrur på lokket.

Oppbevar mørkt og kaldt til servering. Eggene kan spises etter ett døgn, og er holdbare i minst en måned.

 

Marinerte egg kan serveres som snacks eller appetittvekker, eller delt i to på en seng av salat sammen med hjemmelaget aïoli.