Ingredienser

  • 4,5 dl vann
  • 0,5 pk gjær
  • 1 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt
  • 400 g fin sammalt hvete
  • 300 g hvetemel
Del

Pitabrød

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pitabrød kan fylles med mye godt. Bruk det du liker av kjøtt og grønnsaker, og server med en tomatsaus eller rømmedressing.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4,5 dl vann
  • 0,5 pk gjær
  • 1 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt
  • 400 g fin sammalt hvete
  • 300 g hvetemel

Slik gjør du

  1. Varm opp vannet til 37°C. Smuldre gjæren i vannet. Tilsett olje og salt.
  2. Ha melet i en bakebolle. Tilsett den lunkne blandingen og elt deigen til den blir smidig og fin.  Bruk gjerne kjøkkenmaskin til eltingen. Dekk bollen med et klede, og la den heve til dobbel størrelse, ca 30 minutter.
  3. Ha deigen ut på et melet bakebord. Del den i 16 like stor emner. Trill emnene til glatte boller. La dem ligge å hvile under klede i noen minutter. Trykk bollene ned og kjevle dem til flate brød, på størrelse med en asjett. Legg brødene på stekeplate dekket av bakepapir. Det er plass til 3 - 4 brød på hver plate. Dekk pitabrødene med et klede og la dem etterheve i ca 1 time.
  4. Stek pitabrødene midt i ovnen ved 250°C i 8 - 10 minutter. Etter noen minutter vil brødene blåse seg opp så det blir en stor lomme inni. Avkjøl på rist.
  5. Snitt pitabrødene langs kanten og fyll dem med for eksempel cherrytomater, maiskorn, smårettskinke, revet ost og salsa.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant