Svinebiff med gresk linsesalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Renskåret svinekjøtt i saftige biffer er deilig hverdagsmat. Gi dem et touch av Hellas,
og server dem med denne smaksrike linsesalaten.  

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av svin i skiver (svinefilet)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss olivenolje til steking

Gresk linsesalat:

  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 båter hvitløk
  • 400 g tørre grønne linser
  • 4 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød paprika
  • 2,5 dl valnøttkjerner

Dressing:

  • 4 ss balsamicoeddik
  • 2 ss flytende honning
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss sennep
  • 1 ss tørket oregano
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss bladpersille

Slik gjør du

Server svinebiffene med den greske linsesalaten.