Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røkt svinekam med peppersaus

Sommerkoteletter med peppersaus

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g jordskokk
  • 8 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 250 g frisk sjampinjong
  • 4 stk. sommerkoteletter
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2,5 dl kyllingkraft eller oksekraft
  • 0,5 ts tørket timian
  • 1 ts kvernet pepper
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g frisk spinat
  • 1 neve frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 909 kcal
Fett 70 g
Protein 45 g
Karbohydrater 20 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Alt i en panne og full av smak! Du kan bruke sommerkoteletter eller vanlige svinekoteletter, for med jordskokk, sopp og en kremet peppersaus blir det aldri feil. Perfekt når du vil ha noe litt ekstra, uten å bruke mange kjeler eller masse tid.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g jordskokk
  • 8 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 250 g frisk sjampinjong
  • 4 stk. sommerkoteletter
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2,5 dl kyllingkraft eller oksekraft
  • 0,5 ts tørket timian
  • 1 ts kvernet pepper
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g frisk spinat
  • 1 neve frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 909 kcal
Fett 70 g
Protein 45 g
Karbohydrater 20 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Rist gjerne hel sort pepper i en varm panne uten teflon, det gir pepper en mild og armotaisk smak som gjør at du kan tilsette mer pepper for en mer intest smak uten at det blir noe særlig sterkere. 

Har du andre friske urter som gressløk eller persille kan du gjerne hakke og drysse på toppen av retten, det løfter smaken enda et hakk!

Røkt svinekam med peppersaus

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14902, server:MP-PRD-WEB11 11.07.2025 11:45:31