Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakt ørret med fries og agurksalat

Saltbakt ørret med fries

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. ørret på ca 800 gram
  • 0,5 l grovt salt
  • 1 stk. sitron
  • 2 stilker frisk persille dill, eller annen urt
  • 400 g frosne pommes frites
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å saltbake fisk er genialt og egner seg spesielt godt til mellomstore fisk som ørret, røye og ishavsørret. Med grovt havsalt, sitron og friske urter blir fisken ekstra saftig og smakfull.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. ørret på ca 800 gram
  • 0,5 l grovt salt
  • 1 stk. sitron
  • 2 stilker frisk persille dill, eller annen urt
  • 400 g frosne pommes frites

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server fisken med sitron i biter, frites eller kokte poteter og en god agurksalat. Rømme créme fraîche eller pepperrotkrem er godt til.

Alle typer små fisk kan stekes på denne måten. Noen liker også å vende fisken i mel, salt og pepper før steking, noe som gir fisken en fin stekeskorpe. Små bekkørret, fjellørret, sei, torsk, flyndre, abbor og røye er fiskeslag som er glimrende å pannesteke. 

Ovnsbakt ørret med fries og agurksalat

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 15.07.2024 08:16:03