Risgrøt

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Risgrøt med smør, sukker og kanel er typisk middag på lørdag formiddag, og er vanlig til jul. Da vil mange ha en skåldet mandel i grøten, og en liten premie til den som finner mandelen.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl grøtris
  • 4 dl vann
  • 1 l melk
  • 1 ts salt

Slik gjør du

Server risgrøt med “smørøye”, sukker og kanel.

Risgrøt kan godt kokes i stekeovn! Forvarm ovn til 100 °C. Kok opp grøtris med melk og sett på lokk. Sett gryten midt i ovnen i ca. 1 time.
 
Rosiner smaker også godt i grøten. Kok dem med fra starten. Lag gjerne en stor porsjon grøt. Da kan du lage riskrem eller rislapper dagen etter. Rester av risgrøt kan også godt fryses.