Ingredienser

  • 500 g marsipan
  • ca. 5 dråper gul konditorfarge
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 1 ss kokosfett (delfiafett)
  • 4 ss tuttifrutti kakestrøssel
Del

Hjemmelaget påskemarsipan

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Påskegodisen til påskegget lager du enkelt selv! Gul påskemarsipan dyppet i sjokolade og pyntet med fargerikt kakestrøssel er både lekkert og godt. 1 porsjon gir 40-60 stk, alt etter størrelse.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 500 g marsipan
  • ca. 5 dråper gul konditorfarge
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 1 ss kokosfett (delfiafett)
  • 4 ss tuttifrutti kakestrøssel

Slik gjør du

  1. Bruk marsipan kjøpt på butikken eller lag din egne hjemmelagde marsipan.
  2. Farg marsipanen med gul konditorfarge. Juster eventuelt med mer/mindre farge alt etter hvilken fargetype du bruker. 
  3. Trill marsipanen til lange, fingertykke pølser, som du kutter i ca. 4 cm store biter. Bruk eventuelt litt melis på benkeplaten om marsipanen blir klissete.
  4. Knekk, eller finhakk sjokolade i en bolle. Ha i delfiafett. 
  5. Sett bollen over vannbad, altså en kjele med litt vann som småkoker. Vannet må ikke komme i kontakt med bollen. La sjokoladen smelte før du røren i den.
  6. Ta kjelen av platen, og dypp marsipanstengene nedi sjokoladen. Bruk gjerne to gafler til hjelp. Er sjokoladen for varm, vil den renne lett av stengene, og motsatt for kald, være vanskelig å dekke.
  7. Legg stengene på et ark bakepapir, og dryss kakestrø over.
  8. La sjokoladen stivne før du løsner stengene fra papiret. 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant