Ingredienser

  • 125 g kokosfett (delfiafett)
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 1 stk. egg
  • 2 dl melis
  • 7,5 dl puffet havre
Del

Sjokoladeboller med puffet havre

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Liker du risboller kommer du til å elske disse superdigge sjokoladebollene med puffet havre. Pynt dem med revet appelsinskall, frysetørket bringebær eller grovhakkede mandler. Perfekte som hjemmelaget påskegodt i påskeegget! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 125 g kokosfett (delfiafett)
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 1 stk. egg
  • 2 dl melis
  • 7,5 dl puffet havre

Slik gjør du

1. Ha delfiafett i en liten kjele. Smelt fettet på middels varme, trekk kjelen til side, brekk sjokoladen i små biter og ha den i kjelen med fett. La det stå til sjokoladen har smeltet før du rører blandingen til den blir jevn og glatt.

2. Pisk sammen melis og egg med en håndmikser på høy hastighet i 5 minutter, til det har blitt luftig eggedosis.

3. Rør sjokoladen forsiktig inn i eggedosisen til alt er godt blandet.

4. Mål opp puffet havre og hell den i blandingen. Rør alt godt sammen.

5. Bruk en spiseskje, og sett små topper av blandingen utover på et bakepapirkledd stekebrett. Dryss gjerne over litt revet appelsinskall, frysetørket bringebær eller grovhakkede mandler til pynt. La bollene stå til sjokoladen stivner helt. 

Oppbevar sjokoladebollene i en lufttett boks. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant