Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Doughnuts med galaxyglasur

Ingredienser

Du får 10 doughnut av en porsjon røre.

  • 2,5 dl ferdig pannekakemiks
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 dl melk
  • 1 stk. egg
  • 1 ss nøytral olje eller smør
  • 3 ss kakestrøssel gjerne i samme farge som matfargene

Glasur:

  • 300 g melis
  • 2 ss melk
  • 1 ss nøytral olje
  • 3 dråper matfarge for eksempel rød, sort eller blå
Del

Doughnut med galaxyglasur

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Superenkle og morsomme doughnuts med galaxyglasur! Visp sammen røren, stek smultringene i ovnen og vips du har kakene klare til kreativ pynting!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Du får 10 doughnut av en porsjon røre.

  • 2,5 dl ferdig pannekakemiks
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 dl melk
  • 1 stk. egg
  • 1 ss nøytral olje eller smør
  • 3 ss kakestrøssel gjerne i samme farge som matfargene

Glasur:

  • 300 g melis
  • 2 ss melk
  • 1 ss nøytral olje
  • 3 dråper matfarge for eksempel rød, sort eller blå

Slik gjør du

  1. Bland sammen pannekakepulver, sukker, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Ha i melk, egg og olje, og bland røren godt sammen.
  2. Ha røren i en sprøytepose eller en zip-lock pose og klipp hull på tuppen. Sprøyt smurte doughnut-former halvfulle med røren. Har du ikke en doughnutform kan du bruke muffinsformer og fylle et 2 cm høyt lag med røre i formene. Da får du runde kaker som du kan stikke hull i med en utstikker når kakene er ferdig stekt.
Har du ikke en doughnutform kan du bruke muffinsformer og fylle et 2 cm høyt lag med røre i formene. Da får du runde kaker som du kan stikke hull i med en utstikker når kakene er ferdig stekt.
  1. Sett brettet inn i ovnen på 180 °C, og stek doughnutene i 8-10 minutter. Doughnutene er ferdige når de har en lys gyllen farge. Avkjøl kakene 5 minutter i formen før du setter dem over på en rist. Stek gjerne kakene i flere omganger om du bare har et brett.
  2. Bland sammen melis, melk og olje til en tykk glasur. Bruk en tannpirker eller et grillspyd og lag små prikker av matfarge i melisblandingen, bland så vidt fargene litt rundt i glasuren.
  3. Dypp den ene siden av doughnutene ned i glasuren og sett dem på en rist, dryss på litt kakestrø før glasuren stivner. La doughnutene stå på risten til glasuren har stivnet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB15 29.11.2022 11:17:52